Go://Bit | Birkstraat 3 | 3768 HB soest | T +31 85 3031430 | K.v.k. 323165168 | BTW nr. NL821780359B01

Domeinnaam nog vrij?

Online backup platform

De Online Back-up dienst bestaat uit een platform van back-upservers in een beveiligd datacenter in Ede. De back-upservers worden gesynchroniseerd met een tweede set back-upservers op een tweede locatie in Ede. Deze twee geografisch gescheiden locaties liggen ca. 1 kilometer uit elkaar en zijn onderling verbonden met een glasvezelverbinding.

Het up- en downloaden van de back-updata en de opslag op de back-upservers gebeurt versleuteld. Hiermee is de data beschermd tegen eventueel misbruik door derden.

De automatische back-ups worden via het internet geüpload naar de back-upservers. Hierbij wordt slim omgegaan met de data, zodat alleen de nieuwe en gewijzigde data wordt geüpload. Via dezelfde weg, dus via het internet, is het mogelijk om verloren gegane bestanden weer terug te halen.

Om gebruik te kunnen maken van de Online Back-up dienst is een gangbare internetverbinding (zoals ADSL, kabel) noodzakelijk.

Voor servers en werkstations zijn er verschillende pakketten beschikbaar. De cliëntsoftware is geschikt voor Microsoft Windows, Mac OSX en diverse Linux distro’s.

Met het desktop pakket is het zeer eenvoudig om back-ups van desktop en laptop te maken.

De serverpakketten bieden naast bestandsback-ups ook de mogelijkheid voor back-ups van MSSQL, MySQL, Exchange Server (ook brick level), Oracle, Lotus Notes, VMWare etc.

GoBit hanteert naast de onderstaande standaardpakketten ook maatwerkoplossingen. Wij kunnen ook de implementatie van de online back-up voor u verzorgen.