Go://Bit | Birkstraat 3 | 3768 HB soest | T +31 85 3031430 | K.v.k. 323165168 | BTW nr. NL821780359B01

Domeinnaam nog vrij?

Windows Server 2012 Essentials

25 October, 2013 16:45
Implementatie Windows Server 2012 Essentials netwerk

Voor een klant hebben wij een Windows Server 2012 Essentials implementatie verzorgt. De omgeving van de klant bestaat uit een kantoor in Wageningen en remote offices in Den Bosch en Rosmalen. Daarnaast heeft de klant veel medewerkers op wisselende locaties in zowel binnen- als buitenland. Naast vaste medewerkers met wisselende werklocaties zijn er ook regelmatig tijdelijke projectmedewerkers ingeschakeld.

Tot op heden werd de gedeelde data heen en- weer gestuurd middels e-mail of gedeeld via diverse online shared storage aanbieders.

De behoefte aan een gecentraliseerde omgeving voor de bedrijfsdata en mogelijkheden (en zekerheden) van back-up van deze data werden een steeds groter issue. Ook ontstond de wens om een aantal business (desktop) applicaties met meerdere medewerkers en vanaf diverse locaties te kunnen gebruiken.

Na een inventariserend gesprek met de klant hebben wij Windows Server 2012 Essentials als passende oplossing aangeboden. Deze oplossing in combinatie met onze online back-up mogelijkheden bieden alle door de klant gevraagde mogelijkheden. De business data is steeds gecentraliseerd op de primaire locatie beschikbaar. Deze data is tevens online via de Remote Web access (RWA) mogelijkheden van Windows Server 2012 Essentials beschikbaar.

Via de ingebouwde RDS gatewaymogelijkheden is het eenvoudig een werkstation op de primaire locatie over te nemen. Hiermee komen de desktop business applicaties ook remote beschikbaar.

De klant heeft gekozen voor een alles in een oplossing waarbij wij zowel de server hardware als ook alle benodigde licenties op basis van een vaste maandhuur aanbieden. Hiermee heeft de klant een duidelijk inzicht in de kosten. Door de gespreide betaling is een grote upfront investering door de klant niet noodzakelijk. De zorg over updates, aanpassingen in licenties en aanpassingen aan de hardware zijn hiermee bij de klant weggenomen. Ook de zorg voor eventueel falende hardware is volledig afgedekt voor de klant.

Met deze implementatie hebben wij een toekomstbestendige oplossing aan onze klant kunnen bieden waarmee wij gezamenlijk de komende tijd goed verder kunnen.

Ook geïnteresseerd in mogelijke oplossingen die wij aan uw organisatie kunnen bieden? Neem vrijblijvend contact met ons op!


Categorie:

Auteur Wim Porton